02 jun 2020
juni 2, 2020

Corona – actueel overzicht

Hieronder een overzicht van de maatregelen rondom het coronavirus betreffende onze gemeente.
Dit nieuwsitem wordt actueel gehouden (laatste update 02-06-2020).

De onderstaande maatregelen gelden vanaf zondag 7 juni in onze gemeente:

• Alle kerkdiensten blijven we uitzenden via beeld en geluid via deze link.
  • In de maand juni mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn tijdens de kerkdienst. Daarom betekent dit dat u een plek moet reserveren. Dit kunt u doen tot vrijdagavond 20:00 uur voorafgaand aan de zondag. U kunt hiervoor contact opnemen met ouderling Ellineke van den Broeck: e.h.bolt@hetnet.nl of tel. 06-20263324. Wanneer u zich aanmeldt, geef dan aan met hoeveel en met wie u komt. Mocht er geen plek zijn die zondag, krijgt u een plek de week daarna. Naarmate de maand vordert, zal ook rekening gehouden worden met degenen die zich voor het eerst aanmelden of nog niet aan bod zijn geweest.
  • Door de overheid is het niet toegestaan gezamenlijk te zingen als gemeente. Dit heeft helaas gevolgen voor de liturgie. Deze zal aangepast worden.
  • Heeft u last van uw keel, een loopneus, een hoest, niest u of bent u grieperig dan verzoeken wij u thuis te blijven.
  • Op zondag komt u binnen door de voordeur, daar wordt naar uw gezondheid gevraagd. Heeft u last van uw keel, een loopneus, een hoest, niest u of bent u grieperig, dan wordt u verzocht naar huis te gaan.
  • Na de dienst verlaten we de kerk door alle buitendeuren in de kerkzaal met 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • In de kerk geldt de regel 1,5 meter afstand van elkaar, behalve voor huisgenoten en kinderen tot 12 jaar onderling. Dit is de richtlijn van de overheid en deze richtlijn geldt ook voor de periode na juni. Om die regel te waarborgen gelden de volgende maatregelen:
    • U kunt waarschijnlijk niet gaan zitten op uw vertrouwde plek, maar u ontvangt voor een zitplaats aanwijzingen in de kerk zodat wij op 1,5 meter van elkaar kunnen zitten. Huisgenoten – dat zijn mensen die bij elkaar in huis wonen – mogen wel naast elkaar zitten.
    • Er is geen koffiedrinken na de dienst. U wordt verzocht naar huis te gaan, of daar waar u verwacht wordt.
    • De garderobe is niet in gebruik.
    • Het toilet is alleen bij hoge uitzondering beschikbaar.
    • De liedboeken zijn niet aanwezig. Er is een gedrukte liturgie of u kunt uw eigen liedboek meenemen.
  • Ook als u ouder bent of een kwetsbare gezondheid heeft, bent u welkom. We hopen echter wel dat u daar zelf verantwoordelijk mee omgaat en extra voorzichtig bent. Bedenk dat de kerkdienst via beeld en geluid worden uitgezonden en u zo ook de dienst kunt meemaken. Er is geen ouderenvervoer van en naar de kerk mogelijk.
  • Omdat de PKN adviseert om de maand juni als oefenperiode te gebruiken voor de gehele kerkgang, willen wij ook proberen te oefenen met de kindernevendienst en crèche in deze nieuwe situatie. Als u zich aanmeldt, laat het dan duidelijk zijn of uw kinderen meekomen. Kinderen tot 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, de leiding van de kindernevendienst dient wel 1,5 meter afstand tot de kinderen te bewaren.
  • Wilt u een gift doen voor kerk of diaconie, nu de collecte zak niet bij u langskomt? U vindt hier de bankgegevens.
  • Alle overige activiteiten zijn afgelast tot tot nader order, waaronder:
    • catechese en jeugdwerk
    • zangavond en vespers
    • bijbelkring en leeskring
    • veenstaetedienst
  • De Geert Mak lezing van de Daniel Stalpaert Stichting is uitgesteld tot woensdag 18 november
  • De dominee is bereikbaar via dominee@hervormdegemeentesgraveland.nl of per telefoon: 035-6560598
  • De ouderlingen kunt u benaderen voor gesprek en/of voor praktische hulpvragen.
    • Ellineke van den Broeck 06-20263324
    • Marjan Pranger 035-6563260
    • Bert ter Stege 035-6565665
  • Nieuws updates ontvangt u via de website van de kerk, via Facebook en via e-mail. Ontvangt u geen e-mail van de gemeente, stuur dan even een mail aan scriba@hervormdegemeentesgraveland.nl

Jezus zegt tegen de vrouw bij de waterput (Joh. 4) dat het aanbidden van God niet aan een plaats gebonden is. Die vrijheid mogen wij nemen in vertrouwen op God, in dankbaarheid voor moderne technologie, en in liefde tot de naaste die wij op deze manier beter kunnen beschermen tegen dit virus.