18 dec 2020
december 18, 2020

Corona – actueel overzicht d.d. 18-12-2020

Komende week vieren wij het kerstfeest. De kerstdagen zijn in heel Nederland anders, ook in de kerk. Vanwege de huidige situatie van het coronavirus is door de overheid stevig ingegrepen. Als kerkenraad vinden wij het verstandig om ons te houden aan wat aan de samenleving wordt gevraagd door de overheid en ook door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wordt geadviseerd.

Daarom nemen wij het moeilijke besluit om de kerkdiensten alleen via YouTube of kerkradio uit te zenden. Deze situatie geldt voor alle diensten vanaf aanstaande zondag 20 december tot en met zondag 17 januari. Het geldt dus ook voor de kerstdiensten en oud & nieuw. In de kerk zijn alleen de mensen aanwezig die nodig zijn voor de kerkdienst.

Dit besluit doet pijn, juist met Kerst. In de KSSK heeft u kunnen lezen dat er op kerstochtend twee diensten gepland stonden, deze kunnen in die vorm geen doorgang vinden. Er is nu een dienst op kerstavond (22.00 uur) en één dienst op kerstochtend (10.00 uur). Ze zijn te volgen via ons YouTube-kanaal en kerkradio. Beide diensten krijgen een bijzondere invulling om toch het speciale karakter van deze dagen te onderstrepen.

Kerstdiensten samen kijken
De overheid staat het toe enkele mensen te ontvangen thuis. Daarom is er de mogelijkheid om samen thuis de kerstdienst te bekijken. Wij willen dit graag aanmoedigen. Misschien denkt u nu spontaan aan iemand en regelt u dit zelf. U kunt zich ook opgeven bij ons als u bereid bent om iemand te ontvangen thuis, of bereid bent bij iemand de kerstdienst te volgen. Zoek dan contact met de scriba Marjan Pranger, scriba@hervormdegemeentesgraveland.nl of 035-6563260.

Kinderkerstfeest
Dit jaar gaat alles een beetje anders en dat geldt ook voor het vieren van het kinderkerstfeest. Gelukkig kan anders ook heel leuk zijn. We organiseren op Eerste Kerstdag na de ochtenddienst (die eerst rustig thuis online gekeken kan worden) om 11.30 uur een speciale Kerstspecial: een korte kerstwandeling langs het kerstverhaal met verschillende opdrachten onderweg! Vertrekpunt is onze kerk. Ook hier geldt natuurlijk dat wij ons aanpassen aan de geldende maatregelen. Alle kinderen tot en met 12 jaar in onze gemeente krijgen een speciale uitnodiging toegestuurd om met (een deel van) hun gezin deel te nemen aan de kerstwandeling. We hopen zo ook voor de kinderen het Kerstfeest een extra feestelijk tintje te geven.

Wilt u een gift doen voor kerk of diaconie? U vindt hier de bankgegevens.