10 okt 2021
oktober 10, 2021

De leeskring start weer! 13-10-2021

Op woensdagavond 13 oktober start de leeskring! We gaan de komende periode een boek van Stanley Hauerwas lezen. De beroemde theoloog Stanley Hauerwas geeft zijn peetzoon in Brieven aan mijn peetzoon een waardevol cadeau: levenswijsheid.

Hauerwas verstuurde zestien brieven naar Laurence: de eerste bij diens doop, en daarna jaarlijks. In elke brief bezint Hauerwas zich op een deugd en gaat hij na wat deze betekent voor jonge en oudere christenen. In zijn persoonlijke brieven over vriendelijkheid, moed, dienstbaarheid, vreugde, en andere eigenschappen, verwerkt Hauerwas eeuwen aan religieus denken en veel zelfreflectie met de nodige humor.

Iedereen is welkom om 20:00 uur in de consistorie. Neem gerust iemand mee, vrienden, buren etc. De eerste avond is inleidend en daarvoor hoeft nog niks gelezen te worden. Graag aanmelden bij ds. Geert van Meijeren: dominee@hervormdegemeentesgraveland.nl

Klik hier voor meer informatie over het boek. Stanley Hauerwas is een bekende Amerikaanse theoloog die uitdagende opmerkingen niet schuwt. Een man vol wijsheid en een man die je zal prikkelen. Hij is er bijvoorbeeld zeer van overtuigd dat christenen pacifist dienen te zijn. Het boek is beslist de moeite waard!